Är Botox rätt för mig?

06 oktober 2022 Helen Johansson

editorial

En omtyckt behandling

Du kanske har hört talas om botox i Stockholm, men vad är det egentligen? Botox är en neuromodulator som kommer från bakterier. Den fungerar genom att tillfälligt paralysera musklerna i ansiktet, vilket i sin tur minskar uppkomsten av rynkor. Botox används oftast för att behandla pannrynkor, kråkfötter och ”kaninlinjer”

Vanliga frågor

Finns det några biverkningar?
En av de vanligaste biverkningarna av botox är blåmärken. Detta uppstår vanligtvis runt injektionsstället och kan vara i upp till en vecka. Andra möjliga biverkningar är: huvudvärk, lokaliserad smärta, illamående, influensaliknande symtom och tillfälligt hängande ögonlock. Dessa biverkningar är sällsynta och försvinner vanligtvis av sig själva inom några dagar.

Hur länge varar det?
Effekterna av botox varar vanligtvis i 3-4 månader. Vissa personer rapporterar dock att deras resultat varar i 6 månader eller längre. touch-ups kan vara nödvändiga för att bibehålla dina resultat.

image

Hur mycket kostar det?
Kostnaden för botox varierar beroende på det område som behandlas och antalet enheter som krävs. I allmänhet kan du räkna med att betala mellan 2000 och 6000 kronor per behandlingssession.

Är botox rätt för mig?
Om du funderar på att få botox är det viktigt att rådgöra med en kvalificerad leverantör för att se om det är rätt för dig. Alla är inte en bra kandidat för botox. Till exempel bör personer med vissa medicinska tillstånd som blödningsstörningar eller hudinfektioner inte få botox. gravida eller ammande kvinnor bör också undvika att få botox.

Botox är ett säkert och effektivt sätt att minska uppkomsten av rynkor. Det är viktigt att rådgöra med en kvalificerad vårdgivare för att se om det är rätt för dig innan du får behandling. De flesta människor rapporterar att de är nöjda med sina resultat och anser att det bara är nödvändigt med touch-ups var 3-4:e månad. Kostnaden för botox varierar beroende på vilket område som behandlas och hur många enheter som krävs, men ligger i allmänhet mellan 2000 och 6000 kronor per behandlingssession. Så, du vet du och tack för att du läste!

Fler nyheter