Bättre grepp med bilhandskar

17 oktober 2021 lily_hansen

editorial

När bilen uppfanns, och började användas mer och mer, så hade man gärna en bilhjälm och bilhandskar på sig. Det berodde ofta på att bilarna var dåligt isolerade, eller till och med var av modellen cab. Men när bilarna blev bättre isolerade och säkrare, så slutade man använda såväl hjälmen som handskarna. Och det blev enbart de som var sportbilsförare som fortfarande använde sig av bilhandskar.

Men det finns ändå de som under alla åren har fortsatt att använda sig av bilhandskar, och idag är det till och med de som har börjat använda detta plagg. Bra bilhandskar av god kvalitet och stil är inte bara snygga utan även väldigt sköna att använda under en bilfärd. Det är dessutom ett plagg som kan vara behagligt och snyggt att använda även när man cyklar eller utför någon annan typ av fordonsframförande.

 

 

Olika färg och material

Bilhandskar är ett slags plagg som ofta har en brun nyans av något slag. Men det finns också bilhandskar som kan vara svarta eller av någon helt annan färg och nyans. Med bilhandskar får du ett bättre grepp på ratten och växelspaken. Det gör att du kan uppleva en helt annan komfort än ifall du inte har handskar. Och dessutom kan det vara en klok detalj att ha när du exempelvis hyr en bil, eller lånar någon annans bil.

Materialet i bilhandskar är ofta läder av något slag och den vanligaste modellen består av ett tunt skinn med flertalet hål på ovansidan. Det gör att du får en luftig och sval känsla, som kan kännas skönt i en bil som annars kan bli väldigt varm med handskar på. Men det kan ändå vara skönt med handskar även sommartid. Du ska bara tänka på att ta av handskarna ifall du ska äta något i bilen, så att inte handskarna blir smutsiga eller våta. 

Fler nyheter