För en bättre munhälsa

17 oktober 2019 admin

För många är det både stressigt och jobbigt att gå till tandläkaren. En del tycker till och med att det är så jobbigt att de undviker det längre än man borde. Men det behöver inte vara en stressig upplevelse. Om man är väldigt rädd för att gå till tandläkaren är det bästa att berätta om sina känslor för tandläkaren så att man kan få hjälp. Innan ditt tandläkarbesök kan du få lugnande medicin om du känner att du behöver det. Rådfråga din tandläkare och se ifall de har möjlighet att hjälpa till med det.

 

 

Viktigt med regelbundna undersökningar

 

Det är viktigt att sköta om sina tänder och att gå på regelbundna besök. Det gör att din tandläkare får större möjlighet att upptäcka om något behöver åtgärdas i tid. Om du istället drar ut på ditt tandläkarbesök kan det resultera i att du behöver ett större ingrepp än du skulle behöva om du hade gått dit i tid. Om du undviker att laga en tand för länge kan det leda till att den behöver rotfyllas, vilket är ett betydligt större ingrepp än en vanlig lagning. Oavsett om du upplever några besvär eller inte är det alltid bra att gå till tandläkaren. Du kan boka en undersökning hos en tandläkare i Upplandsbro.

 

Estetisk tandvård

 

De allra flesta tandläkare erbjuder även tjänster inom estetisk tandvård. Estetisk tandvård kan innebära allt från tandreglering till tandblekning. Tandreglering innebär att du med hjälp av en tandställning flyttar dina tänder för att få en rakare tandrad. Estetisk tandvård kan bidra till ökad självkänsla och är för många värt den kostnaden. Om du är osäker på vad som skulle passa för dig kan du alltid rådfråga din tandläkare. Estetisk tandvård kan bli ganska kostsamt och då är det viktigt att du är helt säker på att det är vad du vill göra.

Fler nyheter