Föryngra utseendet med en ansiktslyftning

10 maj 2020 Eva Olsson

Plastikkirurgi är idag ett enkelt ingrepp som inte behöver kosta allt för mycket. Med stigande ålder förändras huden i ansiktet. Förutom att man får mindre fett under huden blir den dessutom mindre elastisk och tunnare. I och med att man får mindre underhudsfett och spänst blir det lätt att kinderna hänger. Inom plastikkirurgi är ett av de vanligaste inreppen ögonlockskirurgi. Huden på ögonlocken är ganska tunn och har man för mycket ögonlockshud får man lätt ett trött utseende. Vid ett sådant ingrepp avslägsnas överflödig hud, muskel och eventuellt överskott av fett. Förutom ålder och ärftliga faktorer, kan hudens åldrande påskyndas vid överdrivet solande, diet, alkohol, rökning och stress. Även andra faktorer som miljö och en del sjukdomar kan spela en viss roll.

Har man bara lite finare rynkor kring munnen kan det räcka att de behandlas med peeling, laser eller hudslipning. När det gäller ansiktslyftning så lyfter man upp den underliggande vävnaden och överflödig hud avlägsnas. Om man har djupa veck mellan näsa och mungipor slätas de också ut.

Proforma Clinic är en klinik där de bland annat utför en så kallad facelift. Innan operationen går du och din kirurg igenom vilka önskemål du har och dina förutsättningar. Kirurgen utför även en noggrann analys av ditt ansikte. Operationen utförs sedan under en säker och trygg narkos. Efter operationen får du övernatta på kliniken, där du blir väl omhändertagen av erfaren personal och morgonen efter kan du åka hem. Vid en ögonlocksoperation, som tar ca 1 timme, kan du åka hem samma dag.

De utför förutom facelift, även näsplastik, pannlyft, fettsugning, bukplastik och åderbråck. Dessutom gör de bröstoperationer om man vill minska, förstora eller lyfta sina bröst. Om man önskar förbättra öronens form, placering och storlek utför de även sådana operationer. Den operationen tar ca 1-2 timmar, där man bara behöver en lätt narkos eller lokalbedövning.

Fler nyheter