Frisör i Linköping fixar frillan

15 september 2020 lily_hansen

Vem gillar inte att bli ompysslad och bortskämd? För många är inte besöket hos frisören enbart en nödvändighet, utan en tid i kalendern för avslappning och egentid. Många lever hektiska liv med mycket på gång hela tiden, och när man sjunker ner i frisörstolen kan man släppa allt det för en stund och bara bli omhändertagen av någon annan.

 

Olika behov

De flesta besöker frisören då och då; vissa mer regelbundet än andra. Några kanske har hår som växer som ogräs och strävar efter den där korta, välklippta frisyrer med varje hårstrå på rätt plats. Då måste man gå till frisören med kortare mellanrum för att putsa längden på håret. Andra kanske färgat håret i en mörkare färg och får utväxt efter några månader. Dessa besök kan dock ske mer sällan eftersom utväxten av håret oftast går ganska långsamt.

Vissa äldre människor går regelbundet varje vecka för att få håret tvättat och sedan lagt på ett speciellt sätt som är svårt att göra själv hemma. De har haft sin frisyr i flera decennier och vill fortsätta med detta. Oavsett vilket behov man har är det alltid en bra idé att besöka frisören!
Boka tid hos en frisör i Linköping.

 

Frisöryrket är ett serviceyrke

Klippning, färgning, uppsättning eller permanent – vad som än behövs kan frisören fixa det eftersom hen har rätt kompetens. I utbildningen får man lära sig alla olika delar av frisöryrket; allt från kemin i färgningar och olika grader i klippningar till det sociala samspelet med kunderna. En frisör erbjuder en tjänst och måste därför vara mycket tillmötesgående eftersom denne jobbar inom ett serviceyrke. Utbildningen avslutas oftast med ett gesällprov där det är upp till bevis om frisören är redo att ge sig ut i arbetslivet och ta hand om egna kunder. Det fungerar som ett slags bevis på att den har rätt kompetens.

Fler nyheter