I Malmö finns det gott om Botox

16 januari 2022 lily_hansen

editorial

Den som någon gång har funderat på att bli av med rynkor kan med fördel prova att injicera botox i Malmö. Där får man en professionell och medicinskt godkänd behandling med små sprutor fyllda med botox. Det är ett nervgift som rätt använt inte orsakar någon skada på vare sig hud eller andra organ. 

Den som använder botox blir slätare i hyn då musklerna slappnar av, vilket gör att du ser yngre ut. Många önskar avlägsna ålderstecken runt exempelvis ögon och mun. Även skrattrynkor och rynkor i pannan är vanliga ställen där det injiceras botox.

Innehåll och användningsområde för botox

Botox innehåller som sagt ett nervgift som är muskelavslappnande. Det kan användas i estetiska behandlingar, men även för att behandla flera medicinska tillstånd. Exempel på sådana är muskelkramper i handleder och fotleder. En annan plats är nacke och skuldror. Sist men inte minst behandlas kramper i ögonlock och ansikte, samt migrän.  

 

image

 

Lite tips och trix efter en behandling

Det är bra att undvika sol under de kommande 14 dagarna efter behandling. Likaså är det viktigt att man inte tränar på ungefär tre dygn. Andra saker som man bör hålla sig borta ifrån är alkohol. En sak som man kanske inte tänker på är att det är mindre bra att flyga de närmaste dagarna efter behandling. Summa summarum ska man hålla sig i skinnet och helst vila under de tre kommande dygnen efter man har gjort en botoxbehandling.

Till vardags gäller att undvika smink under ett dygn efter genomgången behandling. Det beror på att huden är mycket mottaglig för infektioner under den tiden. Detta har dock inte med själva botoxen att göra, utan det faktum att man fått några fina små nålstick som orsakar huden en liten försumbar skada. Utan smink repar sig dock huden utmärkt på bara ett dygn eller två. 

Fler nyheter