Ingen passform som handen i handsken

12 juni 2020 william eriksson

Att passa som handen i handsken. Det uttrycket känner du igen och det syftar självklart på ett fenomen som passar väldigt bra in i en särskild situation. Få saker passar ju så bra i en handske som en hand. Handskar är idag mer aktuellt än någonsin. Egentligen är det alltid aktuellt med handskar, det skyddar oss från kyliga och nariga händer om vinterhalvåret och kan också vara riktigt stiligt. Men nu är det virustider med social distans och allmän försiktighet. Man ska helst undvika att ta på saker som tas på av flera människor. Handskarna är ett sätt att minska den smittrisken på.

 

Handskar för alla stunder 

Det finns handskar för alla möjliga sorters sammanhang. Det finns engångshandskar av plast, som passar perfekt nu under Corona-pandemin. Det finns diskhandskar och städhandskar som skyddar din hud mot mindre trevliga matrester och kemikalier om du diskar och städar. Glöm inte fotbollsmålvakternas handskar som underlättar för målvakterna att kunna “klistra” bollen med sina händer när de går ut för att plocka ned ett inlägg eller rädda ett hårt skott – de skyddar ju faktiskt även från smärtan. De praktiska fördelarna med handskar är med andra ord inte att förringa – det finns handskar för alla sammanhang.

 

 

Handskas med det 

Men det är naturligtvis inte bara av praktiska skäl vi klär oss i handskar, utan som det tidigare hintades om kan handskar också vara en modegrej som utgör en snygg detalj i en hel outfit. Det finns till och med handskar för inomhusbruk, det vet alla som exempelvis observerat kvinnorna i Den store Gatsby. Man kan nästan inte handskas med så många alternativ det finns av handskar och situationer där handskar är ett plagg att bära. Välj och vraka på nätet eller i dina lokala klädesbutiker och hitta dina särskilda handskar för alla olika slags festligheter! 

Fler nyheter