Klipp dig hos en frisör i Stockholm och skaffa ett jobb

07 oktober 2021 lily_hansen

Klipp dig och skaffa ett jobb. Den där termen känner de flesta igen. Men vad vill man egentligen ha sagt med det? Uppenbarligen finns det någon slags underliggande symbolik i att långt hår och arbetslöshet går hand i hand. Att den som är arbetslös är ovårdad. Och att man är ovårdad för att man inte klipper sig. Men det är ju svårt att ha råd med att gå till frisören om man inte har ett jobb.

Det här är på väg att bli mer komplicerat än vad det var tänkt att det skulle bli. Glöm arbetslösheten och den märkliga symboliken. Fokusera på håret. På att bli klippt. På frisören. Det finns många anledningar till att göra ett besök hos en frisör i stockholm oavsett om du är arbetslös eller inte. En av anledningarna är känslan som man alltid har när man lämnar frisörsalongen. Den fräscha känslan av att vara helt nyklippt och nyfriserad i håret.

 

 

Som en ny människa

Känslan av att bli klippt hos frisören är ungefär samma känsla som när man stiger ur duschen. I alla fall när man varit riktigt svettig och lortig. Man känner sig som en ny människa. Bara tänk på hur många människors vardag som en frisör förgyller med sin sax och sin kam. Utan frisörer i Stockholm hade invånarna gått runt och sett ut som grottmänniskor så håriga de hade varit. Då hade det garanterat varit svårare att få jobb.

Jaha, så var vi tillbaka där vi inte skulle. Men det är klart att det är enklare att få jobb om du varit hos frisören först. Det underlättar nog inte första intrycket, som är så viktigt, genom att vara totalt ovårdad i håret. Frisören ger dig bättre förutsättningar att komma ur den där envisa arbetslösheten. Som sagt. Klipp dig och skaffa ett jobb.

Fler nyheter