Plastikkirurgins mest populära behandling

01 mars 2020 lily_hansen

Plastikkirurgin utvecklas kontinuerligt. I dess behandlingsområden ingår många och olika delar som hjälper vid varierande problem. Fettsugning är möjligtvis plastikkirurgins mest populära och äldsta behandling. Visserligen har den under det senaste decenniet utvecklats enormt och har inte mycket med den ursprungliga behandlingsformen att göra, men populär är den absolut.

Att hitta passande klinik är idag inte särskilt svårt. Googla fettsugning och staden du befinner dig i, skriv i sökmotorn exempelvis fettsugning stockholm, Gävle eller Malmö för att hitta rätt. Något ytterligare att tänka på är att alltid konsultera en läkare innan du bestämmer dig för en sådan procedur. Endast en kunnig och erfaren specialist kan ge råd om passande metod men även ifall din kropp är redo för en sådan behandling.

 

Nya metoder för fettsugning

Plastik- och skönhetskirurgin har som sagt utvecklats enormt under senare tid. De nya metoderna är mer skonsamma mot kroppen och har oftast en mer långvarig effekt.

En av de nyaste behandlingsformerna inkluderar de så kallade vibrerande kanyler som på ett skonsamt sätt suger ut fettcellerna. Behandlingen utförs av en certifierad kirurg.

Var medveten om att priser, offerter och metoder skiljer sig orter och kliniker emellan. Finns det en särskild fettsugningsprocedur du vill bli behandlad med, måste du först och främst kontrollera att din utvalda klinik erbjuder den.

 

 

Varför fettsugning?

Fettsugning är en behandling som föreskrivs överviktiga personer eller sådana med för stora fettdepåer i kroppen.  Proceduren rekommenderas både av hälso- och skönhetsskäl.  

Fördelarna med en fettsugning är många. Framför allt minskas fettet som kroppen har samlat på sig, något som även minskar risken för olika sjukdomar.

Visserligen finns det även nackdelar. Den största av dem är om behandlingen utförs på felaktigt sätt och lämnar ärr efter sig. En annan risk är att man tar bort för mycket av fettet, något som är precis lika hälsofarligt som att ha för mycket fett. 

Fler nyheter