Riskfritt ingrepp för stramare hy med trådlyft

12 november 2019 admin

Ett trådlyft är en smidig och i princip smärtfri behandling för att strama åt huden. Med hjälp av kirurgiska trådar kan man göra ett generellt ansiktslyft, pann-och ögonbrynslyft, haklyft samt halslyft. Det går till så att man för in trådarna under huden och ungefär 2 veckor efter ingreppet börjar kroppens egna kollagenproduktion stimuleras och den processen fortsätter sedan i cirka 6 månader. Den fulla effekten ser man oftast runt ett halvår efter behandlingen. Åtstramningen och den lyftande effekten fortsätter sedan i cirka 18 till 24 månader, ibland ännu längre beroende på anlag och livsstil. 

På 85 kliniken kan man göra trådlyft och de erbjuder även andra behandlingar för att släta ut huden och minimera synligheten av rynkor. Exempelvis kan man göra en Microneedling behandling som även den, genom att rulla små nålar över huden, är en metod som sätter igång hudens produktion av kollagen samt elastin. De utför även PRP (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) också kallad Dracula eller Vampyr behandling. Det är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Denna metod kan även användas för att återuppliva hårbotten vid oönskat håravfall.

Innan en behandling har man alltid en konsultation tillsammans med patienten. För att resultatet ska bli så bra som möjligt måste behandlaren veta vilka problem och önskemål som finns. Då kan man komma fram till vilket behandlingsalternativ som är det bästa samt hur man ska gå tillväga under ingreppet. Har man planer på att korrigera sitt utseende så är bra att undvika kirurgi så långt det är möjligt. De flesta vill se så bra ut som det bara går men det är väldigt dumt att utsätta sig för onödiga risker. Därför är det bra att prova icke kirurgiska ingrepp innan man vänder sig till alternativ som kräver nedsövning och/eller operation. 

Fler nyheter