Utbildning i fillers kräver rätt bakgrund

24 juni 2022 jonas_olsson

editorial

Vem skulle du lita på att injicera fillers i ditt ansikte? En gröngöling som aldrig någonsin förr hållit i instrumenten som används vid injiceringen? Nej, skulle kanske inte tro det. Din hud, och kanske i synnerhet ditt ansikte, är lite för viktigt för att du skulle låta vem som helst närma sig det. Särskilt när det handlar om en behandling som ska göra dig fräschare. Du vill inte riskera att det blir raka motsatsen. Det skulle kunna få förödande konsekvenser.

Det är exakt därför som personen som ska utföra fillers måste ha adekvat utbildning. För det första måste den som ska applicera behandlingen vara legitimerad läkare eller sjuksköterska. Även tandläkare ingår i samma kategori. Men det där räcker faktiskt inte. Även om du är världens smartaste läkare, så måste också du gå en specifik utbildning i injektionsbehandlingar för att få lov att jobba med fillers.

 

Utbildning fillers

 

En person att lita på

Med andra ord kan inte vem som helst bara googla på “utbildning fillers”, gå en helgkurs och därefter börja applicera hudbehandlingar på folk. Själva injektionsbehandlingen är visserligen inte så lång, men utbildningen till att bli exempelvis läkare eller sjuksköterska är som bekant längre. Och det är ju alltså förutsättningen för att få gå utbildningen som ger dig möjlighet att arbeta med fillers. Det är som du förstår inte vem som helst som får den äran.

Tack vare sådana regler måste du väl ändå kunna känna dig ganska trygg med behandlingen? Du vet att den som står där böjd över ditt ansikte, redo att injicera, har gedigen bakgrund. Du kan lita på att det finns medicinsk kompetens och att behandlaren i fråga har behövt bevisa sina kunskaper. Det är ingen som har hittat sin fillerslicens i ett flingpaket. Så fungerar det inte i Sverige. Och det ska vi nog vara ganska glada över.

Fler nyheter